Van de duigen van oude wijntonnen maak ik al enige tijd (kunst)werkjes. De duigen komen uit Hongarije waar wij een vakantiehuisje, met grote wijnkelder, hebben. De wijntonnen, die al jaren niet gebruikt worden, liggen langzaam te vergaan. Jammer natuurlijk en van mijn vrouw komt het idee om er iets mee te gaan doen. We hebben besloten om de tonnen te 'ontmantelen'. Dit betekent dat de ijzeren banden om de tonnen worden verwijderd waarna de ton in duigen uit elkaar valt. Deze worden in Hongarije schoongemaakt en vervolgens naar Nederland vervoerd. Hier worden ze geschuurd en soms worden ze ook gedeeltelijk verzaagd.

In mijn kleine atelier in Den Bosch ga ik er dan mee aan de slag. Met o.a verf en vernis maar ook met allerlei gereedschap om er kleine ruimtelijke objecten van de maken. Deze kunnen zowel hangen aan een muur als op een kast of vensterbank staan. Mijn atelier loopt geleidelijk aan vol en ik ben nu aan het bekijken of er ook belangstelling is om een van mijn creaties aan te schaffen.

Ik heb ook enige foto's geplaatst van Hongarije en ons huisje en wijnkelder aldaar. Tenslotte de herkomst van de door mij gebruikte duigen. Veel plezier met het bekijken van mijn website.

Albert Zomers